intrebari frecvente

Ce inseamna foto-epilarea definitiva?

Foto-epilarea se realizeaza de un operator speecializat, care este responsabil de distribuirea luminii IPL.Sunt vizati acei foliculi pilosi aflati in faza activa de crestere in momentul tratamentului deoarece numai acestia pot fi dezactivati cu succes.in functie de zona(dar si de alte caracteristici individuale)numai 20-50%din foliculii pilosi dintr-o anumita zona sunt in faza activa de crestere la un anumit moment ceea ce face sa fie necesare mai multe sedinte de tratament distantate in timp pentru a putea inactiva toti foliculii pilosi din acea zona.

Cine poate face tratamentul de epilare definitiva?

Atat femeile cat si barbatii care doresc sa scape de parul nedorit.Acest procedeu se aplica cu succes in toate zonele cum ar fi:mustata,barbie, lobul urechilor, picioare, maini, spate ,umeri ,zona pubiana,piept,axile, abdomen etc

Cele mai rapide rezultate se obtin daca exista un contrast bun intre culoarea pielii si culoarea folicului pilos.In general cu cat este mai gros si mai inchis la culoare firul de par cu atat mai bune sunt rezultatele.Deasemeni cu cat pielea este mai alba cu atat mai bine.

Lumina pulsata la acest aparat contine un spectru foarte larg de frecvente si poate fi utilizata cu success in orice combinatie de culori ale pielii si parului mai putin pentru parul alb.

Cat de dureros este?

Cu un singur puls se pot inactiva firele de par de pe o zona destul de mare datorita cristalului cu care se lucreaza.Pragul dureros al fiecarei persoane este diferit.Inainte de inceperea tratamentului dupa de se fac setarile la aparat(in functie de coloarea pielii,adancimea lungimii de unda,puterea luminii etc)se testeaza reactia pielii.De regula procedura este foarte usor suportata datorita capului de tratament care se raceste pana la -4 grade ceea ce asigura o buna suportabilitate.

Cu ce se diferentiaza acest aparat fata de altele?

Tratamentul este nedureros,aparatul dispunand de un sistem dublu de racire unul pe baza de apa si altul pe baza de aer,astfel incat temperatura cristalului cu care se lucreaza ajunge la -4 grade ceea ce inlesneste cu mult procedura de tratament.

Un alt avantaj important este acela ca exista posibilitatea de a avea mai multe pulsuri intr-o singura emisie de lumina .Acest aparat asigurat de tehnologia de ultima ora face posibile tratamente mai specifice si eficiente care permit indepartarea definitiva a firelor de par mai sarace in melanina ale pacientilor cu pielea inchisa la culoare.

TTE(Timpul Termal de eliberare ) este principiul de care se foloseste acest aparat,diferit pentru par si piele.

Pielea pierde energia termica mai repede decat parul.Astfel separand emisia de lumina in pulsuri, pielea va putea fi lasata sa se raceasca in voie, supraincarcand in acelasi timp parul(care este singura componenta care vrem sa o afectam) cu toata energia termica.

Rezultatul final va fi un tratament confortabil si eficient.

Tot pentru rezultate optime determinarea fototipului pielii (culoarea)este foarte importanta aparatul permitand setarea fototipului pielii. In vederea stabilirii corecte a fototipului pielii exista o clasificare a tipurilor de piele in functie de expunerea la soare,sistem facut de Thomas Fitzpatrik de la Harvard Medical School care a stabilit 6 fototipuri de piele. Pentru toate procedeele de foto-epilare este necesara sa fie determinat corect tipul de piele, aparatul permite setarea tuturor tipurilor de piele.